Dierenzegen op Werelddierendag

Verbond tussen mens en dier
Deel deze activiteit

Het is inmiddels een vrolijke traditie op 4 oktober. Dan wordt er bij gelegenheid van Werelddierendag een Dierenzegen gehouden bij de St. Josephkerk. Kleine en grote huisdieren worden in het zonnetje gezet en mét hun baasjes gezegend.

Werelddierendag is sinds 1931 gekoppeld aan de sterfdag van Franciscus van Assisi. En dat is niet per ongeluk, want in de verhalen over Franciscus komt zijn zorg en liefde voor voor de dieren tot uiting. Om Dierendag te vieren en het voorbeeld van Franciscus in herinnering te brengen, is er een speciaal moment om het verbond én de liefde tussen mens en dier vorm te geven.

Want dieren zijn belangrijk: als kameraadje, om eenzaamheid te verdrijven, te helpen bij een handicap en als aanleiding om met elkaar in contact te komen. Dit verbond tussen mens en dier wordt dinsdag 4 oktober om 19.00 uur gezegend bij de St. Josephkerk. Diaken Frank Sieraal nodigt iedereen met kleine en grote huisdieren uit om aanwezig te zijn. Kinderen mogen ook kun liefste knuffeldier meenemen.

Dierenzegen op Werelddierendag
dinsdag 4 oktober – 19.00 uur
St. Josephkerk Hooglanderveen

Beleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: