Dialoogavond

Met de moed van de hoop
Deel deze activiteit

Woensdag 21 september  van 20.00 – 21.30 Inloop vanaf 19:30 uur
Thema 'Met de moed van de hoop’
Tijdens deze dialoogavond onderzoeken we zowel het cynisme als de hoop door iets meer afstand te nemen van de chaos van de dag. We delen inspiratiebronnen, ontdekken hoe anderen met deze uitdagingen omgaan en vertellen elkaar verhalen waarin het lukt om een wereld van vrede te bouwen.

In Nederland spelen nu wel tien crisissen volgens commentatoren! En wereldwijd nog meer. Of je het nieuws nu op de voet volgt, of van een afstand: je krijgt er toch een tik van mee. Hoe kun je voorkomen dat je verbitterd of onverschillig wordt? Dat je de neiging voelt om je af te sluiten omdat je geen raad weet met je verontwaardiging, angst of teleurstelling?
Tijdens deze dialoogavond onderzoeken we zowel het cynisme als de hoop door iets meer afstand te nemen van de chaos van de dag. We delen inspiratiebronnen, ontdekken hoe anderen met deze uitdagingen omgaan en vertellen elkaar verhalen waarin het lukt om een wereld van vrede te bouwen. Want hoe je het ook bekijkt: er is veel meer vrede dan oorlog omdat mensen zorgen voor elkaar en de aarde.

Omdat ze stem geven aan mensen die gekleineerd worden.
Omdat ze opstaan en samen een weg naar de vrede maken.
We werken interactief, iedereen kan meedoen met het delen van verhalen en het verzamelen van moed, met beide benen op de grond, nuchter en met een vleugje idealisme.
Ons gesprek wordt geleid en gevoed door Jan Durk Tuinier, sociaal-pedagoog, verbonden aan de Stichting Vredeseducatie (van ondermeer de Democratiefabriek en het DOEboek Burgerschap).
De organisatie is in handen van het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwingen en Religies. https://platform-amersfoort.com

Beleiding: Ambassade van Vrede

Aantal deelnemers:

Kosten: