De inspiratie van Dag Hammarskjöld

Waarom Dag Hammarskjöld ons vandaag nog inspireert
Deel deze activiteit

Het Spiritueel Cultureel Centrum (SCC) presenteert in samenwerking met de oudkatholieke parochie van Amersfoort de lezing: ‘Waarom Hammarskjöld ons vandaag nog inspireert’ Inleider is aartsbisschop Joris Vercammen van Utrecht (Oudkatholieke Kerk).

Zestig jaar na zijn dood inspireert VN-secretaris generaal Dag Hammarskjöld nog velen die op zoek zijn naar eerlijke en betrokken manier van politiek bedrijven. Wat kunnen wij van hem leren om onze samenleving eerlijk, open en leefbaar te houden? Een tijdloze lezing en actuele discussie die niemand mag missen met interesse in politiek en het leven in de grote stad. Inleider is aartsbisschop Joris Vercammen. Tijd en plaats: zaterdag 12 januari van 10.30 tot 12.45 uur in onze kerk.

Dag Hammarskjöld, secretaris generaal van de Verenigde Naties, kwam in 1961 om bij een nooit opgehelderd vliegtuigongeluk tijdens een vredesmissie in Congo. In zijn appartement in New York werd een dagboek ‘Merkstenen’ gevonden, waaruit duidelijk werd dat hij leefde en werkte vanuit een diepe christelijk-mystieke inspiratie.

Aantal deelnemers:
70

Kosten:
Collecte ter bestrijding van de kosten