CAFE ZIN Johanneserk

“Veilige havens voor vluchtelingen?", Marjanne de Haan
Deel deze activiteit

In het kader van de Vredesweek besteedt CAFE ZIN dit keer aandacht aan mensenrechten- en vluchtelingenproblematiek. Marjanne de Haan , medewerker van PAX, weet hier met bevlogenheid over te spreken.

Internationale solidariteit en het delen van verantwoordelijkheid zijn het fundament van het beschermingsregime voor vluchtelingen. Wat betekent dat in de praktijk? De afgelopen jaren hebben we in Europa vooral gezien wat er gebeurt als er een gebrek aan solidariteit is en die verantwoordelijkheid steeds enger wordt opgevat. Tijdens deze lezing schetst Marjanne de Haan de voornaamste ontwikkelingen in Europa en Nederland over asiel en migratie. Welke kant gaat het op? Is het allemaal pet of zijn er ook lichtpuntjes? En hoe verhoudt zich dat tot wat wij als burgers vinden en (kunnen) doen.
CAFE ZIN heeft als doel onderwerpen aan te kaarten op het grensvlak van religie en maatschappij in een ontspannen ambiance. Na ontvangst met een kop koffie of thee houdt de spreker een inleiding waarna er een levendige discussie met de gasten plaats kan vinden. Om half tien stopt het plenaire deel en kan men onder het genot van een glaasje met andere gasten en de spreker verder van gedachten wisselen.

Begeleiding
Marjanne de Haan

Aantal deelnemers
Max. aantal deelnemers 150 pp.

Kosten
7 Euro ( inclusief drankjes)