Bruckner en Mahler 

door St. Joris Kamerkoor en Glasgow Chamber Choir
Deel deze activiteit

Wat in ’t vat zit, verzuurt niet. Na de eerdere succesvolle uitwisselingen in 2011, 2014 en 2017 en de mislukte poging in 2020 komt het Glasgow Chamber Choir in maart a.s. alsnog voor de vierde keer naar Nederland voor gezamenlijke concerten met het St. Joris Kamerkoor. 

Dit keer staat de monumentale Messe in e-moll van Anton Bruckner voor achtstemmig koor en vijftien hout- en koperblazers als hoofdmoot op het programma. Bruckner schreef deze mis in 1866 ter gelegenheid van de bouw van de votiefkapel van de nieuwe Dom in Linz. De compositie vergt veel van de zangers: grote delen zijn a capella, afgewisseld met door de blazers begeleide delen.

Naast deze mis worden o.a. nog koorbewerkingen van Clytus Gottwald op liederen van Gustav Mahler en bewerkingen voor blazers door Frits Gombert op orkestwerken van Anton Bruckner uitgevoerd.

Voor meer informatie: www.stjoriskamerkoor.nl

De Messe in e-moll wordt op zondagmorgen 26 maart ook uitgevoerd tijdens de hoogmis in de Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 28 te Amsterdam (dan zonder Gloria en Credo; aanvang 10:30 uur).

Kosten: € 15,00/jongeren t/m 18 jaar gratis

Dirigent: Wouter Verhage, Michael Bawtree