Annemarie Rijkse en Piet Melenhorst exposeren

Kom kijken in De Pastorie
Deel deze activiteit

Van maandag 6 maart t/m vrijdag 2 juni 2023 exposeren Piet Melenhorst en Annemarie Rijkse hun werk in de Pastorie van de Sint Martinuskerk in Hoogland.

Piet Melenhorst woont sinds ruim vier jaar in Hoogland. Tot zijn 56e levensjaar werkte hij als bedrijfseconoom bij diverse bedrijven.

Door een aanmerkelijke verslechtering van zijn gezichtsvermogen moest hij stoppen met werken en is hij gaan beeldhouwen.
Een aantal van de toen door hem gemaakte beelden zijn te zien in de glazen vitrine op de expositie.
Daarna heeft hij gekozen voor het werken met klei en heeft hij in de loop van de tijd een voorkeur ontwikkeld voor de Arabische cultuur, met name architectuur en reliëfs. Een reis naar Andalusië mocht dan ook niet ontbreken.

Niet alles wat hij maakt is even recht, maar dat is dan de “handtekening” van een slechtziende.

Annemarie Rijkse is al 33 jaar actief in de kunst en voelt zich een verbinder met kleur.

Van portrettekenen naar impressionistisch schilderen en vanuit portret boetseren naar expressionistisch schilderen; dat is de weg die zij in al die jaren is gegaan.

Zij creëert haar werk vanuit intuïtie en gevoel voor kleur en gebruikt haar kunst als middel om mensen te helpen, zowel therapeutisch als om hen te laten genieten en zo te ontspannen.

Lees meer over Annemarie op: www.kunstanne.nl
Je kunt haar ook mailen: anne@kunstanne.nl

U bent van harte welkom deze expositie te bezoeken.
De Pastorie van de St. Martinuskerk, Kerklaan 22, 3828EB Hoogland. Telefoon: 033-4801223. De Pastorie is open van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur. Er is dan een gastvrouw aanwezig, door op de bel te drukken wordt u ontvangen. Buiten deze tijden graag op afspraak.

Kosten: een vrijwillige bijdrage