André van Vliet concerteert in de Joriskerk

Een programma rond het Pinksterfeest
Deel deze activiteit

De christelijke feestdagen in de lente zijn altijd een goede aanleiding voor mooie orgelconcerten. De Culturele Commissie van de Sint-Joriskerk in Amersfoort heeft daarom weer op Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag concerten georganiseerd.

Op Tweede Pinksterdag (6 juni) geeft André van Vliet een concert op het hoofdorgel. Hij speelt Pinksterliederen in bewerkingen van Willem Hendrik Zwart (1925-1997), Moritz Brosig (1815-1887) en voormalig Jorisorganist Herman van Vliet (1941-2018). Ook André van Vliet speelt een Choral van César Franck, en wel het derde. Verder op het programma muziek van J.S. Bach (Toccata, Adagio und Fuge C-Dur, BWV 564), Guilmant en Sigfrid Karg-Elert (1877-1937).
André van Vliet (1969) is organist en dirigent. Hij volgde orgellessen bij Gijsbert Lekkerkerker en Herman van Vliet en studeerde in 1991 af aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Hij is kerkorganist in zijn woonplaats Polsbroek.

De drie concerten beginnen om 15:30 uur, toegangsprijs is tien euro. De kerk is open om 15:00 uur en vanaf dat moment is er koffie en thee (gratis) en gelegenheid om bij te praten met andere concertgangers. Ook na afloop is er koffie en thee.
De binnenstad van Amersfoort is autoluw. Met de auto naar de Joriskerk rijden levert een hoge boete op. Parkeren kan het beste in de parkeergarages aan de rand van de binnenstad. De parkeergarage aan de Beestenmarkt is het dichtst bij de Sint-Joriskerk, op vijf minuten loopafstand.

Beleiding:

Aantal deelnemers:

Kosten: 10 euro, incl. koffie/thee