Adventsmiddag

Doen, zingen, ontmoeten
Deel deze activiteit

10 december is de Dag van de Rechten van de mens, én we leven toe naar het feest van de komst van Jezus die recht en vrede wil brengen.
Vanaf 14 uur staat de deur van de Johanneskerk open voor het vieren van onze Adventsmiddag. U bent allen van harte welkom!
We willen ook nu weer het eerste uur aandacht besteden aan Amnesty International, net als vorig jaar.

Vanaf 14:00 uur kunt u een voorbeeld brief overschrijven, of een geprinte brief ondertekenen. Er is dan ook al thee en koffie met wat lekkers. De brieven die we gaan schrijven worden gericht aan de instanties. U kunt naast de brief aan de instanties wel een neutraal vriendelijk kaartje sturen aan de gevangene om te laten weten dat er aan hem of haar gedacht wordt. De actie heet Write for Rights. Op de website van Amnesty staan voorbeelden om een indruk te geven van een dergelijke schrijfactie. Bijvoorbeeld: een actie voor de 15 jarige Janna uit de Bezette Palestijnse Gebieden die met de dood wordt bedreigd omdat ze verslag doet van onrecht in haar dorp, of voor Mikita uit Oekraïne die zwaar werd mishandeld in de gevangenis en daar alleen maar zit omdat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Vorig jaar schreven we o.a. voor Bernardo uit Guatemala die in de gevangenis zat omdat hij de natuur wilde beschermen; hij is nu weer op vrije voeten gesteld!

Wie niet wil of kan schrijven, is welkom vanaf 14:45 uur. Ook dan is er thee en koffie, en vanaf 15:00 uur is er muziek! We zullen die middag samen zingen en ook genieten van de zang van een projectkoor onder leiding van Marie Christien Overdulve.
Straatpastor Bernadette van Dijk zal met ons een korte adventsoverdenking delen.
De bijeenkomst wordt besloten met een glaasje glühwein.
14:00 uur: inloop met schrijven voor Amnesty International
14:45 uur: tussentijdse inloop om mee te doen met het muzikale programma
16:30 uur: einde

Beleiding: diaconie Johanneskerk

Aantal deelnemers: n.v.t.

Kosten: n.v.t.